Povestea White Horse

Rock’n Roll Costinești

White Horse Rock’n Roll Costinești, caracterizat drept „ultimul bastion al muzicii bune” din Stațiunea Tineretului a luat ființă în anul 1999, perioadă în care Costineștiul se bucura de prezența constantă a numelor de elită ale peisajului muzical românesc. Artiști din domeniile rock, folk, blues & jazz abandonau orice altă destinație preferând, fără doar și poate, Costineștiul cu atmosfera lui tinerească, jovială și, mai presus de toate, caracterizată de o liberatate frumoasă, creativă și energizantă.
În conjunctura fericită a acelor ani, White Horse Rock’n Roll Costinești devine locul de întâlnire boem, relaxant și prietenos pentru foarte mulți artiști care concertau aici sau care veneau pur și simplu să se relaxeze la un pahar de vorbă. Berea rece sau vinul făceau să se nască cele mai frumoase povești muzicale.

Din 1999, White Horse Costinești transmite cultura prin muzică, exemple ce susțin această afirmație fiind sutele de concerte cu artiști de referință, unele dintre cele mai importante nume ale muzicii românești, dar și artiști din străinătate: Iris, Cargo, Pacifica, Ioan Gyuri Pascu, Ducu Bertzi, Vița de Vie, Alternosfera, Trooper, Bucovina, Țapinarii, Nightlosers, Ada Milea, Luna Amară și mulți alții – concerte ce au umplut până la refuz terasa White Horse și împrejurimile ei.

Pe lângă concerte, la White Horse te poți bucura, îndată ce se lasă seara, de petrecerile cu DJ, adresate în special publicului tânăr, la care nu lipsesc din playlist trupe ca: Rammstein, AC/DC, Metallica ș.a.

În complexul White Horse Rock’n Roll Costinești se susțin de câțiva ani două festivaluri de referință atât pentru piața muzicală a litoralului românesc, cât și pentru consumatorii de muzică bună de pe tot cuprinsul țării: Out Of Doors Fest – festivalul de muzică rock, ajuns în 2018 la a VI-a ediție și Folk Fest Remember Costinești – ediția a II-a în 2018 – festival ce are ca obiectiv principal evidențierea anilor de glorie ai Costineștiului de odinioară (anii 70-80), aducând în prim-plan evenimentele cultural-artistice de atunci: concertele de muzică folk, dezbateri/mese rotunde cu artiști din diverse domenii culturale, expozițiile de caricatură sau artă umoristică, expoziții de fotografie, concursuri literare, seri de discotecă amintind atmosfera de odinioară și multe altele.

Scena generoasă a festivalului Out Of Doors, amplasată în incinta complexului White Horse a găzduit de-a lungul anilor recitalurile trupelor: Cargo, Vama, Vița de Vie, Cristi Minculescu & IRIS, COMA, Trooper, Omul cu Șobolani, Șuie Paparude, Bucovina, Dan Helciug și Spitalul de Urgență, Mihai Mărgineanu Band, Zdob și Zdub (Republica Moldova), Alternosfera (Republica Moldova), Crazy Town (America) și mulți alții.

La Folk Fest Remember Costinești au încălzit sufletele publicului la ediția din 2017 Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru, Marius Bațu & Dan Bittman, Andrei Păunescu, Fără Zahăr, Țapinarii ș.a.